Depositum, regler, størrelser mv. i forbindelse med afhentning af standard aftaler

Hvordan er det lige med depositum?

Når du lejer en bil hos os skal der altid foreligge depositum. Depositum kan stilles på flere måder, fælles for alle er dog at det sker via kredit eller betalingskort. Herunder kan du se hvilke kort vi modtager og hvordan vi behandler korttyperne:

Dankort.Kortnummer starter med 5019. Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi foretager en elektronisk reservation på kr. 2000,- udover lejebeløbet. Efter maksimum 5 bankdage frigives depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves IKKE på kortet og det bliver derfor ikke returneret. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail.

  Visa/dankort. Kortnummer starter med 4571. Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi foretager er elektronisk reservation på kr. 2000,- udover lejebeløbet. Efter maksimum 5 bankdage frigives depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves IKKE på kortet og det bliver derfor ikke returneret. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail.

  Visa kreditkort. Korttypen har prægenumre på overfladen og der må IKKE stå “For electronic use only” på kortet da det så er et Visa Electron kort. Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi foretager en elektronisk reservation på kr. 2000,- udover lejebeløbet og der skal være dækning for dette beløb på kontoen. Efter maksimum 5 bankdage frigives depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves IKKE på kortet og det bliver derfor ikke returneret. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail.

  MasterCard kreditkort. Korttypen har prægenumre på overfladen og der må IKKE stå “For electronic use only” på kortet da det så er et MasterCard Debit kort.Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi foretager en elektronisk reservation på kr. 2000,- udover lejebeløbet og der skal være dækning for dette beløb på kontoen. Efter maksimum 5 bankdage frigives depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves IKKE på kortet og det bliver derfor ikke returneret. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail.

  Visa Electron. Kortnummer starter typisk med 4026, men kan også godt være andre numre. Kortet er helt “glat” på overfladen og der er en påskrift med “for electronic use only” Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi afregner også de kr. 2000,- udover lejebeløbet for depositum. Efter maksimum 5 bankdage returneres depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves på kortet og det bliver returneret maksimum 5 bankdage efter endt lejemål via kreditering på kortet. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail. I enkelte tilfælde sker depositum blot som reservation ligesom via almindeligt Visakort, i givet fald vil depositum hverken blive hævet eller returneret. Inden du rykker os for manglende refundering af depositum, så kontroller venligst om det er hævet på kontoen.

MasterCard Debit/ electron. Kortet er helt “glat” på overfladen og der er en påskrift med “for electronic use only” Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi afregner også de kr. 2000,- udover lejebeløbet for depositum. Efter maksimum 5 bankdage returneres depositum igen, såfremt der ikke er efterafregning i form af parkeringsbøder, ekstra kilometer, skader mv. iht. kontrakten. Dvs. at depositum hæves på kortet og det bliver returneret maksimum 5 bankdage efter endt lejemål via kreditering på kortet. Slutafregning for ekstra kilometer mv. sker automatisk via kortet og kvittering kommer pr. e-mail. I enkelte tilfælde sker depositum blot som reservation ligesom via almindeligt Visakort, i givet fald vil depositum hverken blive hævet eller returneret. Inden du rykker os for manglende refundering af depositum, så kontroller venligst om det er hævet på kontoen.

  ABSI kort og Giv et Smil. Når du betaler med denne korttype hæves lejen ved afhentning. Vi kan desværre ikke bruge denne korttype til depositum, og derfor skal depositum foreligge via en af de accepterede korttyper. Det samme gælder hvis der er foretaget en net betaling via ABSI. Slutafregning foretages via depositumkortet med mindre andet er aftalt skriftligt ved indgåelse af lejeaftalen.

Generelt omkring betalingskort

Du skal ikke efterlade dit kort hos os, og du skal ikke på noget tidspunkt oplyse kontrolciffer på bagsiden. Dette er kun til Internethandel. Vi benytter Nets til indløsning af kort, dette er din sikkerhed for en sikker handel.

Hjælp, jeg har ikke noget kort?

Du skal altid få en kortholder til at med leje køretøjet. Kortholder skal enten give fuldmagt til brug af kortet eller komme med ved afhentning. Såfremt kortholder ikke kommer med, kan du med fordel printe lejebetingelser og lejekontrakt og få kortholder til at underskrive ud for kortholder. Ved siden af underskriften påføres kortnummeret. Selve betalingskortet skal stadig medbringes ved afhentning og pinkoden skal benyttes ved afhentning! Vi kan desværre ikke gøre undtagelser mht. depositum på betalingskort, så har du ikke selv et, så få en ven, veninde eller familiemedlem til at hjælpe dig.

Betaling af lejen kontant?

Det er ikke noget problem at betale selve lejen kontant. Betalingskort skal dog stadig medbringes til depositum jf. ovenstående beskrivelse.

Betalt for meget og skal have penge retur?

Har du lejet køretøjer i en måned og kommer du retur efter en uge har du muligvis penge tilgode. Vi udbetaler ikke overskydende leje kontant, men krediterer det kort som er benyttet til depositum. Du behøves ikke at medbringe kortet da denne kreditering sker sammen med behandlingen af depositum. Det betyder at der går op til 5 bankdage før krediteringen finder sted.

Kontanter til depositum?

Vi modtager desværre ikke kontant depositum. Ønsker du at overføre depositum til os via bankoverførsel er dette i særlige tilfælde muligt. Dette skal godkendes skriftligt fra vores kontor på forhånd, og opmærksomheden skal henledes på at depositum via kontooverførsel tilbageholdes i en længere periode som sikkerhed for vores krav.

Spørgsmål?

Kontakt os endelig enten via e-mail eller pr. telefon

Lej en bil til markedets laveste pris

Se muligheder og priser samt book online